Nieuws

CBK Amsterdam Zuidoost

Aanstaande weekend is mijn werk uit de serie: “Verborgen Landschappen” te zien tijdens de atelierroute Harlingen. U bent van harte uitgenodigd.
 
Locatie:
Zuidoostersingel 11
Harlingen

Het toeval een handje helpen.

Ze schildert met glazuur. De samenstelling van haar ‘verf’ is gevat in scheikundige formules. Als recepten hangen ze aan de muur naast de kleurproefjes. Die staaltjes laten zien wat er gebeurt als je kleurloze poeder met water vermengt, op klei aanbrengt en vervolgens op hoge temperatuur bakt. Toeval blijft ook belangrijk maar met alle ingrediënten en een grote dosis keramisch vakvrouwschap tovert Iet Kortschot landschappen tevoorschijn op haar kleitabletten. Nu dienen de sfeervolle vergezichten als inspiratiebron voor de tekenaars, alleen werken zij met papier en water in plaats van met klei en glazuur.
Om te beginnen trekken ze een streep, een horizon. De twee vlakken die zo ontstaan worden ingekleurd met in water oplosbare krijtjes, potloden en stiften. Op nat papier vloeien druppels uit tot meren, krijtvlakken worden schemerluchten en vochtige lijnen vormen beboste heuvels. Iedere tekenaar maakt zo een stuk of vijf kleine landschappen. Eenmaal uitgelegd op de vloer wordt zichtbaar dat ieder op een heel persoonlijke manier het toeval een handje helpt. Met die kennis en dat gevoel in de vingers wordt een groter panorama getekend, sommigen kiezen net als Iet Kortschot voor een drieluik.

WG Kunst
Vanaf 7 november is er werk te zien uit mijn serie: “Verborgen landschappen”.

Op 3 en 4 juli vindt EuropArtFair plaats, in de Westergasfabriek in Amsterdam.
Ik exposeer daar werken uit de serie “Verborgen landschappen”, tegels en piëzografiëen.
Ik nodig je hierbij van harte uit om mijn stand, nr 91 te komen bezoeken.
Reserveren kan met de code EAF91, www.europartfair.com/tickets (gelimiteerde korting)
Verlengt tot 15 augustus
Zaterdag 9 mei is de tentoonstelling ‘Zandvoorts Ode aan het Landschap’ virtueel geopend in aanwezigheid van de curator Dolf Middelhoff, enkele staf- en bestuursleden van het museum, de Zandvoortse wethouder van culturele zaken en zes deelnemende kunstenaars. De hele binnen- en buitenexpositie is gefilmd. Het resultaat daarvan is te vinden op het YouTubekanaal van het museum: https://youtu.be/zwPqw2DTVUg.
Gedurende de lenteperiode presenteert WG Kunst BINNENsteBUITEN, een kunstroute in de openbare ruimte waar van kunstwerk naar kunstwerk gelopen kan worden. Een Buitenmuseum. In vitrinekastjes op palen, die op een aantal plekken in de gemeenschappelijke  grond op het WG terrein wordt geplaatst, worden originele kunstwerken getoond. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud West en omgeving. Het thema van het project is Lente. De kastjes zijn herkenbaar aan hun opvallende gele lentekleur. Wilt u meer informatie neem contact op met WGKUNST 020 6161515Lees in de kleine K van december meer  over mijn werk!
https://www.facebook.com/de.kleine.K/
Verborgen Landschap bij de familie R. in Eindhoven
Mijn werk is vanaf nu, dankzij aankoop, permanent te zien in het Vermeercentrum Delft.
Het was onderdeel van de expositie:
“Andere gezichten op Delft” .

Mijn werk is te zien in stand 67.
I Beste belangstellende,
U bent van harte welkom bij het Vermeer Centrum Delft,
Waar vanaf 1 juli tot  en met 30 september  mijn werk te zien is.
Het is onderdeel van de expositie:  Andere Gezichten op Delft

Mijn werk, Verborgen Landchappen, is momenteel te zien bij galerie Koosje, in de Plantagemiddenlaan in Amsterdam

Expositie Kunst-227 oktober 2019

Biennale Saulieu, juli 2019

Expositie Loods 6, Mei 2019

Open call for ceramic artists, designers and other artists

Le Maupas A.R. is a ceramic art and design center situated in Le Maupas, a small village located in the east of the Morvan region in the Burgundy province of France.  
Le Maupas A.R. encourages the use of ceramics in sculptural design by offering a working space, technical facilities and knowledge at cost price. There are rooms available at the “relais”, which is just one door away.

The offer includes:

1. Individual residency focusing on the research and development of the artist.

2. A project based residency where one can appeal to the technical expertise of the counselor. We offer residencies from April 1st until October 31rd, both 2019 and 2020. 
For more detailed information, visit our website, www. lemaupas.eu.

“Verborgen landschap”.
Werkstuk is te zien in de Koningsstraat.Op zoek naar het Bullebeest

De kinderen maken eten en vriendjes voor het Bullebeest
Het Bullebeest